Kundalini

Kundalini is energie. Kundalini is een engels woord en wordt wel vertaald tot koendalini, kundalini is een proces wat overal ter wereld voorkomt en daarom ga ik voor de engelse term.
Er wordt veel over geschreven, ook op het internet. Je ziet veel sites die de teksten van anderen overnemen en zodoende ontstaat er een bepaald beeld. Uit eigen ervaring weet ik wat kundalini is en met je kan doen. Ik schrijf met opzet “kan” want de symptomen zijn heel verschillend, misschien zou je zelfs kunnen spreken van gradaties in symptomen. Het is best mogelijk dat je op mijn site herhalingen van mijn teksten leest, het is namelijk erg belangrijk dat sommige dingen herhaald worden zodat ze beter tot je door dringen.

Kundalini omhelst een proces waarbij lichamelijke en spirituele energie vrijkomt. Kundalini ligt als een slang van energie onder in je lichaam te wachten tot het wordt gewekt om vervolgens door je lichaam omhoog te kronkelen. Dit omhoog komen geeft de symptomen die bij kundalini horen. Het opruimen van blokkades, het doorboren van de chakra’s zijn gebeurtenissen die je echt wel kunt voelen en waardoor je steeds fysieke klachten kunt hebben. En dan klachten die eigenlijk niet verklaarbaar zijn, je kunt dan zo’n mens worden die steeds wat heeft, die zeurt vind de omgeving.

Als een mens geboren wordt, komt de energie van het leven met de adem het lichaam in. Vanaf je kruin stroomt dan de energie naar beneden en blijft daar dus opgerold liggen wachten tot het gewekt wordt. Je lichaam gaat groeien en ontwikkeld zich. De chakra’s openen zich ook als het goed is en zo ontstaat een evenwichtig mens.
Als het goed gaat…. treden er echter problemen op waarbij een chakra zich dus niet opent dan kan de energie dus niet goed doorstromen. Alle chakra’s draaien met en tegen elkaar dus kun je je voorstellen als er één niet draait of langzamer, dat je hele systeem in de war raakt.

Dan kan het zo zijn dat er op een gegeven moment zich iets voordoet waardoor de kundalini ontwaakt. Deze energie baant zich dan een weg door en langs de chakra’s en ruimt oude blokkades op en laat de energie weer stromen. Dit gaat echter niet zo gemakkelijk als ik dit hier nu schrijf. Je kunt je dat, denk ik, ook wel voorstellen. Er is soms erg veel gebeurt in een mensenleven en de blokkades kunnen stevig zijn. Het verzet van je ego of je persoonlijkheid kan sterker zijn dan je emoties en/of je ziel. Bovendien moet de kundalini niet alleen naar boven maar ook weer naar beneden.
En daarin zit vaak de moeilijkheid. Veel mensen weten wel dat het omhoog moet, er zijn cursussen en therapien op gericht om de kundalini op te wekken en omhoog te laten stromen, het naar beneden laten gaan is voor velen een ander verhaal. En dan blijft de kundalini dus uit je hoofd stromen en dan???

Kundalini is een opruimproces dat heel heftig kan verlopen. Met periodes waarin je je erg ziek kunt voelen afgewisseld met periodes waarin je je juist heel goed voelt. Het kan soms net lijken of je verliefd bent, een gevoel van euforie en dan ineens weer helemaal melancholisch of zelfs depressief. Zonder dat je daar zelf een reden voor kan geven.
Zo kun je het heel warm hebben en even later bijna bevriezen van de kou.
Of ben je druk in de weer en ineens overvalt je een grote moeheid. Periodes van slapeloosheid kunnen periodes van juist veel slaap nodig zijn afwisselen.
Ook het gevoel dat je niet weet wat je wilt tot het met plotseling allerlei nieuwe ideeën krijgen, het kunnen allemaal symptomen van kundalini zijn.
Er kunnen zich onverklaarbare verschijnselen voordoen, gebeurtenissen waarvan je niet begrijpt waar ze vandaan komen, waanideeën, visioenen. Het zien van lichtflitsen, lichtgevende bollen, kleuren zijn verschijnselen die mensen erg in de war kunnen brengen.

Verder zouden er paranormale gebeurtenissen kunnen ontstaan, zo  kun je dingen gaan voorspellen, kun je pijn van andere mensen voelen en/ of wegnemen en/ of stemmen horen. Dit zijn ervaringen die je erg in de war kunnen brengen, vooral omdat de buitenwereld niet begrijpt waar je mee bezig bent.
Er kunnen opnames plaatsvinden in psychiatrische inrichtingen, medicijnen voorgeschreven en of je kunt in een ernstig isolement terecht komen. Relaties lopen op de klippen, familie blijft weg en ook vrienden zullen graag willen dat je weer “normaal” gaat doen. Juist het onverklaarbare van deze verschijnselen kan problemen geven met het omgaan hiermee, zonder de juiste begeleiding kun je gaan denken dat je gek aan het worden bent of zoiets.

Het is niet zo dat nu iedere psychiatrische stoornis ineens kundalini is, maar het is erg belangrijk om te kijken naar de verschijnselen, het ontstaan en de duur ervan. En het is zeker het overwegen waard om goed te kijken naar de persoon bij wie de verschijnselen zijn opgetreden. Soms staan ze ook in de psychiatrie nog voor raadselen, we moeten samenwerken, de mensen met de ervaringen van Kundalini en de psychiatrie, er is nog veel niet ontdekt.

Het is ook zeker zo dat kundalini heel plezierig kan zijn.
Het gevoel verliefd te zijn, de opluchting als er weer een stap vooruit gedaan is, het gevoel van overwinning. Het is dan ook erg belangrijk dat iemand met kundalini problemen goed begeleid wordt, dat er ondersteuning geboden wordt, in elk geval praktische hulp zoals onderdak, soms is het gewoon niet mogelijk om goed voor jezelf te zorgen, heb je iemand nodig die je voorziet van eten en drinken en een luisterend oor.

DNA of streepjescode

Aangezien de verschijnselen bij kundalini energie soms moeilijk te verklaren zijn wil ik proberen om  hier een eenvoudige vergelijking maken.
Onze DNA structuur is in alle cellen van ons wezen gelijk, zoals een streepjescode op een artikel in de supermarkt. Deze unieke code zit in iedere cel van ons fysieke lijf. Op deze code staat te lezen wat we komen doen op aarde, alle eigenschappen voor ons lijf maar ook de eigenschappen van ons karma.
Dus, moeten we leren omgaan met hebzucht, jaloezie  of machteloosheid, dan staat dat in ons DNA. Als kundalini energie ons helpt om dit te verwerken, dat we dus leren omgaan met jaloezie dan verdwijnt dit deel uit onze DNA.. Zoals een streepje uit de streepjescode, zo kan de kundalini energie met een gummetje door ons lijf gaan om dat symbool wat voor jaloezie staat weg te gummen. Dit kun je fysiek voelen, alsof er “iets” door je lijf stroomt.

Herkenning
Eén van de eerste dingen waaraan een buitenstaander kundalini kan ontdekken is de manier van schrijven van iemand. Als je last hebt van kundalini gaan de letters door elkaar heen springen en schrijf je hele rare woorden.
Een zin met kundalini kan er bijvoorbeeld zo uit zien: “verschilende probelemn doen zich voor abij last van kunadlaine”.

Ik heb deze zin hier niet gecorrigeerd, misschien kun je een idee krijgen hoe het is als je dus last hebt van deze energie. Zoals je schrijft gaan je gedachten en je gevoelens ook, helemaal in de war kun je ervan zijn. Voor buitenstaanders kan het soms lijken alsof je teveel gedronken hebt, of drugs gebruikt hebt. Maar dat is het dus niet.
Een lichamelijk probleem waaraan je de start van kundalini aan kunt herkennen is pijn aan je stuitje. Een raar drukkend gevoel dat je niet thuis kunt brengen. Maar ook kramp in de benen, onrustige benen kunnen het begin zijn van kundalini. Vooral ongecontroleerde bewegingen waar je helemaal gek van kunt worden. Sommige mensen gaan heel hard rennen alsof ze aan de pijn willen ontsnappen. Ook brandende pijnen aan voeten en ook weer hele koude voeten, alsof ze van ijs zijn, zijn symptomen die voorkomen bij kundalini.

We mogen dit niet verwarren met “normaal” voorkomende ziekten en problemen, iemand die bijvoorbeeld in de overgang zit heeft ook verschijnselen die op kundalini wijzen maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je ALTIJD met klachten naar de huisarts gaat en je niet laat adviseren zonder een diagnose van een erkende arts, hoewel iemand die zelf een kundalini ervaring heeft gehad wel dingen zal herkennen, kan zo iemand niet uitsluiten dat er iets anders aan de hand is.

Let op : er zijn mensen die mij mailen dat ik te negatief doe over kundalini energie, die het zien als een geschenk.
Voor hen is het fijn dat ze weten dat er veel positiviteit te beleven valt aan deze energie.
Mijn hulp wil ik graag aanbieden aan hen die overvallen zijn door de kundalini energie en bij wie het wel problemen geeft. Want het kan een enorme impact hebben op je manier van leven, je omgeving.
Schroom daarom niet om mij te mailen, uit ervaringen van mensen die mijn site gevonden hebben voel ik de pijn van het niet erkend worden in onze samenleving, de opluchting van herkenning van alles wat er op mijn site staat.