Chakra’s

Chakra’s ontwikkelen zich in verschillende levensfasen. Het activeren of het ontwaken gebeurt in een bepaalde volgorde. Dit is het duidelijkste bij de zeven in het lichaam gelegen chakra’s .
De chakra’s openen zich als het goed gaat  en zo ontstaat een evenwichtig mens.
Als het goed gaat…. treden er echter problemen op waarbij een chakra zich dus niet opent dan kan de energie dus niet goed doorstromen. Alle chakra’s draaien met en tegen elkaar dus kun je je voorstellen als er één niet draait of langzamer, dat je hele systeem in de war raakt

imageIn onderstaande beschrijving heb ik een kleine, niet helemaal complete opsomming gegeven van een aantal aspecten van chakra’s. De eerste zeven chakra’s zijn toch wel bekende chakra’s waar wel veel literatuur over te vinden is.
De 8ste , 9de , en het 10de chakra zijn chakra’s waarvan ik weet dat deze na 2012 verder geactiveerd en tot ontwikkeling zullen komen.

Onder aan de pagina een oefening waardoor je kundalini kunt kalmeren, opwekken, ontdekken. Maar ook kun je blokkades ontdekken, bij vragen mail je maar.

Het eerste chakra is het wortelchakra, ook wel basischakra genoemd.
Locatie van dit chakra is je stuitje, het chakra wijst naar beneden. Kleur is rood, zetel van het bestaan, de wil om te leven. Problemen met dit chakra: niet goed geaard zijn, zorgen om geld, huisvesting, voeding, recht om te bestaan.

Het tweede chakra is het sacrale chakra.
Dit chakra zit zo’n tien cm. onder je navel, kleur is oranje. Zetel van plezier, passie voor dingen zoals seksualiteit. Problemen met dit chakra zijn problemen in de onderbuik, blaasproblemen, seksuele problemen, darmproblemen.

Het derde chakra is Zonnevlecht , ook wel Plexus solaris genoemd.
Locatie van dit chakra is zo’n 10 cm. boven je navel, kleur is geel. Zetel van macht en onmacht, van je ego, je persoonlijkheid. Problemen met dit chakra zijn diabetes, maagproblemen, gewichtsproblemen, galblaas, nierproblemen. Ook verslavingsproblemen horen bij dit chakra.

Het vierde chakra is het hartchakra.
Dit chakra zit ter hoogte van je hart en de kleur die erbij hoort is groen, roze voor zelfliefde. Zetel van liefde, medeleven, healing en relaties. Problemen met dit chakra zijn hartkwalen, problemen met de bloedsomloop en de longen.

Het vijfde chakra is het keelchakra.
Dit chakra zit in het gebied van je keel, de kleur die erbij hoort is blauw. Zetel van communicatie, het vermogen om ja of nee te zeggen Problemen met dit chakra zijn keelproblemen, stembanden, schildklier, communicatieproblemen.

Het zesde chakra is het derde oog chakra.
Dit chakra zit boven je neus, tussen de ogen op het voorhoofd. De kleur die bij dit chakra hoort is indigo, donkerblauw. Zetel van wijsheid en objectiviteit, van visie en visioenen. Problemen met dit chakra zijn hoofdpijn, migraine, klieren en/of hormonen (pubers), oogproblemen.

Het zevende chakra is het kruinchakra.
Dit chakra is gelegen op je achterhoofd. De kleur die erbij hoort is paars of zilverwit. Via dit chakra hebben we contact met onze ziel. Problemen met dit chakra zijn hersenstoornissen zoals schizofrenie, leerproblemen, depressie, hoofdpijn en ziekten van het immuunsysteem.

Het achtste chakra is een nog vrij onbekend chakra.
Dit chakra is gelegen zo’n drie tot vier cm. boven het hoofd en de kleur die erbij hoort is ultraviolet. Zetel van tijd en tijdloosheid, bevat kennis van het verleden, eerdere levens, karma. Problemen met dit chakra zijn problemen met tijd, het op tijd komen, moeilijke relaties, chronische problemen, problemen meegenomen uit eerdere levens.

Het negende chakra is het chakra van de ziel.
Dit chakra is gelegen zo’n 40 cm. boven je hoofd. De kleur die erbij hoort is goud of infrarood. Zetel van kennis over ons levensdoel, bestemming, schade aan onze ziel te vinden zodat we deze kunnen helen.

Het tiende chakra is het grondende chakra.
Dit chakra is gelegen zo’n vijfenveertig tot honderdentwintig cm. onder je voeten. De kleuren die erbij horen zijn aardekleuren, zoals citroengeel, bruintinten, olijfgroen. Zetel van energie en informatie voor het dagelijkse leven. Problemen voeten, enkels en benen. Gewichtsproblemen, moeilijkheden met het blijven in je lichaam, uittreden, kwetsbaar zijn voor invloeden van buitenaf, dissociatieproblemen.

Het elfde chakra is een nog vrij onbekend chakra.
Dit chakra is gelegen rond handen en voeten. De kleur is roze en is de zetel van het overdragen van fysieke energie bv. Reiki en magnetiseren. Problemen met handen of voeten. Problemen met het reiken naar wat we willen, problemen met het accepteren of het ontvangen van hulp, moeilijkheden met situaties, verlies van energie bij spiritueel werk.

Veel van deze informatie is afkomstig uit het boek van Cyndy Dale “ Chakra-healing handboek” .

Het belangrijkste bij de ontwikkeling van chakra’s is dat je de onderste drie goed in beweging krijgt en houd. Zo ontstaat er een persoonlijkheid waarna je daardoor door kunt gaan met de ontwikkeling van de hogere chakra’s. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je niet alleen de energie naar boven moet laten gaan maar ook weer naar beneden.
Daar gaat het namelijk nog eens fout en de kundalinienergie gaat dan rechtstreeks je schedeldak uit en raak je ontspoort. De kans op psychoses is dan groot en dus gevaarlijk. Laat je dus altijd goed informeren voor je aan de slag gaat met kundalini energie ook al lijkt het nog zo mooi.

Wil je meer weten over aura en chakra’s dan is wellicht de cursus aura-chakrahealing voor jou een goede cursus, het is basiskennis , zoals we ook allemaal hebben leren lezen en schrijven.

Mooie oefening uit het boek Energetisch genezen van Christine R.Page:
Ga ontspannen zitten of liggen, maar val niet in slaap !! Leg een notitieboekje en een pen naast je, zodat het je gevoel bij deze oefening op kunt schrijven.
Maak knellende kledingstukken los, doe je schoenen uit en zorg ervoor dat je nek en rug goed gesteund zijn.
Ontspan je met de methode die bij je voeten begint en bij het hoofd eindigt, terwijl je gespannen en verkrampte spieren loslaat en eindigt met het ontspannen van je adem.
Visualiseer nu een energie boven je hoofd die je hoger Zelf voorstelt.
Verbind je met deze energie en vraag om de wijsheid en het inzicht die je kunnen helpen om weer heel te worden.
Maak nu beurtelings contact met de energie van elk chakra, te beginnen met het wortelchakra. Krijg je een beeld, een zin, kleur of gevoel dat bij dit chakra hoort?
Als je klaar bent schrijf je op wat je ervaren hebt. Als je dat hebt gedaan maak je weer verbinding met je hoger Zelf en ga je naar het volgende chakra.
Ga zo door tot je je kruinchakra hebt bereikt.
Dan verbind je je weer met je hoger Zelf en je brengt deze energie naar beneden door de wervelkolom, door je voeten heen, diep de grond in.
Terwijl je dat doet krijg je een diep gevoel van vrede en onvoorwaardelijke liefde, die uit deze bron komt; laat dat iedere cel van je lichaam binnendringen.
Vervolgens breng je deze energie in jouw tempo omhoog van de grond en omlaag van boven in je hoofd tot in je hart. En weer voel je dat gevoel van vrede en tevredenheid.
Als je klaar bent breng je je bewustzijn weer terug naar de kamer door een paar diepe ademhalingen en door de vingers te bewegen.